به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، شاخصهای بازار سرمایه در دومین روز معاملاتی سال جدید بازدهی مثبت داشتند. در پایان بازار، بیش از ۶۰ درصد نمادها در محدودهی مثبت قرار گرفتند.
شاخص کل در روز دوشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ با ۰/۷۷ صدم درصد بازدهی مثبت، ۱۷ هزار و ۲۰۰ واحد افزایش یافت و به عدد ۲ میلیون و دویست و پنجاه و سه هزار و ششصد رسید.
شاخص هم وزن هم، افزایش ۸ هزار و ۹۰۰ واحدی داشت و با بازدهی مثبت ۱/۱۸ صدم درصد روی عدد ۷۶۷ هزار قرار گرفت. ارزش معاملات خرد ۶هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود و برآیند خرید و فروش افراد حقیقی، حدود ۴۰ میلیارد تومان ورود پول به سهام و صندوقهای سهامی را نشان میداد.
در پایان معاملات روز دوشنبه، بیش از ۶۰ درصد نمادها در محدوده مثبت قرار گرفتند و گروه خودرویی و انبوه سازی نیز، بیشترین تراکنشها را به خود اختصاص دادند.
ارزش سفارشهای خرید ۵۰۵ میلیارد و سفارشهای فروش ۴۰۰ میلیارد تومان بود. ضمن اینکه ۸۹ نماد به صف خرید رسیدند و در پایان معاملات، ۳۹ نماد هم، در صف فروش قرار گرفتند.
متوسط سرانه خرید و فروش افراد حقیقی به ترتیب ۲۸ و ۲۹ میلیون تومان ثبت شد. بیشترین ورود پول افراد حقیقی در گروههای محصولات کامپیوتری، رایانه و فرآوردههای نفتی بود و در مقابل، صندوقهای سهامی، بانکها و گروه چند رشتهای صنعتی نیز، بیشترین خروج پول را داشتند.
بورس امروز، سه شنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۳ با افت شاخص کل همراه شد و در مقابل، شاخص هموزن مثبت ماند و حدود ۵۰ درصد از نمادهای بازار منفی شدند.
ارزندگی بازار سرمایه
محمدصادق میرزایی، کارشناس بازار سرمایه درمورد شرایط
بورس در جریان معاملات روزهای آغازین سال ۱۴۰۳ گفت: در این روزها و روزهای تعطیل، تا حدی ارزش معاملات در بازار سرمایه پایین است. به همین دلیل، نمیتوان گفت شروع روند در سال ۱۴۰۳ داشتهایم. اما باید به این نکته اشاره کرد که با شروع سال نو، بورس وضعیت خوبی دارد. چون در حال حاضر،
بازار سرمایه بسیار ارزنده است و با توجه به اینکه خیلی از نمادها با اختلاف زیادی زیر ارزش ذاتی خود معامله میشوند، میتوان گفت که بازار در محدودهی ارزندهای قرار دارد و اگر یک سری ریسکهای سیستماتیک به صورت شدید به بازار تحمیل نشوند؛ حتی اگر سایه شان بالای سر بازار باشد و شدت زیادی به خود نگیرند، اما بازار سرمایه میتواند به ارزندگی خود نزدیک شود و شاهد رشد ۳۰-۲۰ درصدی در کلیت بازار و شاخص کل باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه درمورد روند
بورس در دو ماه ابتدایی بهار امسال تأکید کرد:
فروردین و اردیبهشت میتوانند ماههای خوبی برای بازار باشند، ولی همچنان به سرمایه گذاری غیر مستقیم تأکید میکنم چراکه این روزها صندوقهای سهامی به شدت عالی معامله میشوند.
کدام صندوقها مناسب سرمایهگذاری هستند؟
میرزایی تصریح کرد: در شرایط فعلی، ۴۰ درصد صندوقهای سهامی مناسب هستند و ۲۰ درصد فراصندوقها و ۱۰ درصد صندوقهای مختلط و ۲۰ درصد نیز، صندوقهای طلا و ۱۰ درصد درآمد ثابت میتوانند منطقی باشند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: افراد در صورت توانایی مهارت در نوسانگیری، میتوانند از صندوقهای اهرمی نوسان بگیرند. البته باید توجه کنند که این صندوقها مناسب سرمایهگذاری بلندمدت نیستند و برای سرمایهگذاری بلند مدت حتماً باید صندوقهای سهامی و فراصندوقها و صندوقهای طلا درنظر گرفته شوند.
میرزایی خاطرنشان کرد: نکتهای که باید درنظر گرفت این است که صندوقهای درآمد ثابت اصلاً مناسب سرمایهگذاری نیستند. چون نرخ بهره حقیقی منفی است و باعث میشود فرد از تورم جا بماند و قدرت خریدش در بلندمدت کمتر شود و به همین دلیل، به هیچ عنوان صندوقهای درآمد ثابت حتی با نرخ بهره فعلی ۳۰ درصدی نیز، توصیه نخواهد شد.